Retseptid

Lihtne kanapuljong

Koostisosad

Sul läheb vaja
2 kg Külmutatud broilerikael
6 l Vett
4–5 tera Musta pipart
3–4 Lehtpeterselli vart
3–4 Tüümianioksa
2 Küüslauguküünt koorega
2 Loorberilehte
1 Keskmine porgand (kooritud ja jämedalt tükeldatud)
1 Keskmine sibul kooritud (jämedalt tükeldatud)
1 Keskmine sellerivars (jämedalt tükeldatud)
1 Keskmine porrulauk (tükeldatud)

Valmistamine

Peske voolava külma veega kanatükid puhtaks ja asetage koos köögiviljadega poti põhja. Seejärel valage peale külma vett nii palju, et kondid oleksid kaetud. Laske veel keema tõusta, misjärel keerake kuumust vaiksemaks nii, et puljong vaevalt podiseb. Keetke kana(tükke) sellisel moel vaiksel tulel umbes 3 tundi. Aeg-ajalt koorige puljongilt tekkinud vaht ja vajadusel lisage vett (et kondid oleksid kaetud). Kui puljong on ära keenud, kurnake see läbi sõela. See osa puljongist, mida te koheselt ei kasuta, jahutage kiiresti maha. Puljong seisab külmkapis ca 4 ööpäeva, sügavkülmikus 2–3 kuud.