Retseptid

Lihtne India võikana

Koostisosad

Sul läheb vaja
500 g Eestimaine broilerikintsuliha
1 sibul
4 küüslauguküünt
1 roheline või punane tšilli
1 sl hakitud ingverit
2 tl garam masala maitsesegu
4 kardemonikupart
1 tl koriandriseemneid
1 tl vürtsköömneid
1 tl kurkumit
1 tl paprikapulbrit
1 kaneelikang
400 g hakitud konservtomateid
2 dl paksemat maitsestamata jogurtit
0,5-1 laimi mahl
30 g võid
soola, pipart
hakitud värsket koriandrit

Valmistamine

Purusta koriandriseemned ja kardemon kergelt uhmris. Vala blenderisse kergelt hakitud sibul, küüslauguküüned, vürtsid (va kaneelikang), seemnetest puhastatud tšilli, väike peotäis koriandrilehti ja 1 tl soola. Lisa jogurt ja töötle ühtlaseks. Lõika kanaliha u 4 cm suurusteks tükkideks, sega jogurtimarinaadiga ning jäta vähemalt 30 minutiks või veel parem üle öö maitsestuma. Kuumuta malmpotis või ja pruunista kanatükid. Lisa kaneelikang, tomatid ja järele jäänud marinaad ning lase u 30 minutit podiseda. Vajadusel lisa veidi vett. Valmis toidu sisse sega pisut laimimahla. Serveerimisel tõsta peale mõned lusikatäied jogurtit, viilutatud tšilli ja korandrilehti. Juurde sobib keedetud riis.

Retsept ja foto: Britt Paju

4 inimest
Seotud tooted