Retseptid

Läätse-röstpaprika salat

Koostisosad

Sul läheb vaja
Kanafileest toorvorst
0,5 porrut (ka rohelist osa)
2 röstpaprikat (ise tehtud või konserv)
1,5 dl musti beluuga läätsi
150 g konservmaisi
50 g beebispinatit
Kaste:
0,5 väikest punast tšillit
1 küüslauguküüs
3 sl head oliiviõli
1,5 sl valget veiniäädikat
soola ja musta pipart

Valmistamine

Pese läätsed sõelal ja keeda pehmeks (võiks jääda krõmpsud) ja nõruta. Lõika porru ribadeks, ka roheline osa peenteks ribadeks. Tükelda nõrutatud röstpaprikad ribadeks. Kuumuta pannil õlis porruribad, lisa läätsed. Kalla kaussi ja sega hulka nõrutatud maisiterad, paprikaribad ja spinatilehed. Maitsesta soola-pipraga. Purusta õli-äädikasegu hulka küüslauguküüs ja lisa ka peeneks hakitud seemnetest puhastatud tšilli. Kalla kaste salatile ja sega läbi, maitsesta vajadusel veel soola-pipraga. Serveeri koos grillitud toorvorstidega.

Retsept: Lia Virkus, foto: Jaan Heinmaa

4-6 inimest
Seotud tooted