Sul läheb vaja | |
---|---|
3 dl | (täistera) kuskussi |
3,5 dl | kuuma vett |
4 | küüslauguküünt |
1 | punane sibul |
peotäis | lillkapsaõisikuid (u 100 g) |
1 | fenkol |
1 | punane paprika |
0,5 | sidrunit |
1 tl | kuivatatud punet |
0,5 tl | jahvatatud vürtsköömneid ja samapalju jahvatatud koriandriseemneid (soovi korral) |
8 | Eestimaine broileririnnafilee sisetükk |
6 sl | oliiviõli |
suur peotäis | peterselli ja rohelist sibulat |
peotäis | granaatõunaseemneid (soovi korral) |
soola, pipart |
Pressi kergelt noaküljega küüslaukudele kuid ära eemalda koort, koori sibul ja lõika õhemateks sektoriteks, lõika sektoriteks ka fenkol ning tükelda paprika. Vala kõik köögiviljad (kaasa arvatud sidrunipoolik) ahjuplaadile, lisa 1 sl õli, kuivatatud pune ja koriander ning vürtsköömned kui neid kasutad. Maitsesta kergelt soola-pipraga, sega läbi ja küpseta 200 kraadises ahjus ca 20 minutit. Vala kuskussile keev vesi ja lisa pisut soola. Lase kaanega kaetult „tõmmata“ u 6 minutit kuni vedelik on imendunud ja sega kohe kergelt kahvliga läbi. Pigista küpsetatud sidrunist mahl välja, lisa 4 sl õli, peotäis hakitud maitserohelist, soola ja pipart ning sega läbi. Lisa saadud kaste koos ahjuköögiviljadega kuskussile ning sega kõik kenasti läbi.
Kuivata kanafileed, määri järele jäänud õliga (kui kasutad grilli) ja maitsesta soola-pipraga ja küpseta pannil või grillil mõlemalt poolt 2-3 minutit. Lase paar minutit lihal puhata, seejärel tõsta kuskussile ning puista peale veel hakitud maitserohelist ja soovi korral granaatõunaseemneid.
* siia salatisse sobib hästi ka tükeldatud broileri kintsuliha.