Retseptid

Krõbeda kattega kana mesiste köögiviljadega

Koostisosad

Sul läheb vaja
2 pakki (2 x 400 g) Eestimaine broilerikintsuliha
1 (~350 g) Suvikõrvits
1 (~350 g) Väike kaalikas
2 (~300 g) Porgandit
140 g Maisihelbeid
120 g Riivitud parmesani juustu
5 spl Vedelat mett
4 spl Õli
2 tl Soola
2 Küüslauguküünt

Valmistamine

Koori kaalikas ja porgandid ning haki peenteks ribadeks, viiluta suvikõrvits. Kastme jaoks sega kokku mesi, õli, sool ja peeneks hakitud küüslauk. Tõsta hakitud köögiviljad ahjuvormi ja vala üle kastmega, sega hoolikalt ning pane 180 kraadisesse ahju ca 50 minutiks küpsema. Küpsetusaeg sõltub sellest, kas soovid krõmpsuvaid või täiesti pehmeid köögivilju. Kui soovid täiesti pehmeid köögivilju, siis peaks küpsetusaega pisut pikendama. Järgnevalt purusta pudrunuiaga maisihelbed ning riivi parmesan ära peene riiviga. Sega purustatud maisihelbed ja riivitud parmesan kokku ning tõsta valminud segu sisse ükshaaval kanatükid. Suru purustatud mass tihedalt mõlemale poole kana ning tõsta kanatükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja pista aedviljade kõrvale ahju. Küpseta ahjus 180 kraadi juures ca 40 minutit. Parmesani juust on üsna tugeva maitsega, kui soovid mahedamat katet, siis võid selle asendada mõne mahedamamaitselise juustuga. Köögiviljadele võid serveerimisel lisada soovi korral palsamikreemi.

6 inimest 75 minutit
Seotud tooted