Kõrvitsasupp suitsukana ja kukeseentega

4
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

1 pakk Suitsukana kintsuliha
1 kg kõrvitsat
200 g maguskartulit e bataati
2 küüslauguküünt
1 sibul
1 porgand
Pöidlaotsa suurune jupp ingverit
5-6 dl kanapuljongit
300 g kukeseeni või muid kupatamist mitte vajavaid metsaseeni
2 sl oliiviõli
soola, pipart
rohelist sibulat, basiilikulehti

Valmistamine

Puhasta kõrvits seemnetest ja lõika paarisentimeetristeks viiludeks. Koori ja tükelda bataat, sibul ning porgand. Mulju üks küüslauguküüs kergelt noaküljega, kuid ära koori. Pane kõik köögiviljad (välja arvatud seened) küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, puista peale soola, pipart ja sega läbi 1 sl oliiviõliga. Küpseta 200-kraadises ahjus u 20 minutit kuni köögiviljad on pehmed. Poole küpsetusaja möödudes lisa ka suitsukana. Eemalda kõrvitsakoored ja pigista küpsenud küüslauk koorest välja. Vala köögiviljad blenderisse, lisa kuum puljong (vt puljongi keetmise õpetust siit https://tallegg.ee/recipe/lihtne-kanapuljong/) ja töötle ühtlaseks. Hoia suitsukana fooliumi all soojas. Seened võid valmistada samal ajal, kui köögiviljad ahjus on. Selleks puhasta seened ja tükelda kergelt. Kuumuta pannil oliiviõlis hakitud küüslauguküünt ja seeni segades u 7 minutit, kuni need on kergelt pruunistunud. Maitsesta. Kuumuta püreestatud suppi korraks veel potis, tõsta taldrikutele ja jaga peale seened ning tükeldatud suitsukana.  Lisa hakitud rohelist sibulat ja/või basiilikulehti.