Koorene kanapasta seente ja suvikõrvitsaga

4
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

1 Eestimaine broileririnnafilee 2×200 g
400 g täistera penne pastat
1 küüslauguküüs
200 g metsaseeni
1 väiksem suvikõrvits
6 päikesekuivatatud tomatit
1 dl kuiva valget veini (soovi korral)*
2 dl 35% vahukoort
50 g riivitud parmesani
1 sl hakitud peterselli
Soola, pipart, veidi õli

Valmistamine

Pane suur pott veega keema ja maitsesta soolaga. Keeda pasta poolpehmeks (vaata juhendit pakendilt) ja kurna. Lõika kanafilee paarsentimeetrise läbimõõduga kuubikuteks ja pruunista pannil või sees kiirelt paari minuti jooksul. Eemalda kana pannilt, lisa tükeldatud suvikõrvits, päikesekuivatatud tomatid ja seened ning hakitud küüslauk ning kuumuta segades u 5 minuti jooksul, maitsesta soola-pipraga, lisa vein ja lase sellel peaaegu täielikult ära aurustuda, seejärel lisa kana pannile tagasi ja koor ning lase segul minutikese jooksul veidi pakseneda. Sega kaste kurnatud pastaga, vajadusel lisa veidi pasta keeduvett ning sega sekka pool parmesani- ja petersellikogusest. Maitsesta vajadusel täiendavalt. Jaga taldrikutesse ja puista peale ülejäänud juust ja petersell.

*) – veini ei ole tarvis pastale ilmtingimata lisada. Soovi korral jäta see lihtsalt välja. Või lisa hapukust väikesest sortsust sidrunimahlaga lõplikul maitsestamisel.