Sul läheb vaja | |
---|---|
2 | Eestimaine broileririnnafilee |
1 dl | (külmutatud) herneid |
8 | sparglivart |
0,5 | suvikõrvitsat |
100 g | täisteramakarone |
1 l | kanapuljongit |
suur peotäis | hapuoblikalehti |
tilli, rohelist sibulat | |
soola, pipart | |
veidi | õli praadimiseks |
Maitsesta kanafileed kergelt soola-pipraga ja prae pannil vähese õliga kaanega kaetult mõlemalt poolt 4-5 minutit (olenevalt suurusest). Võta pann tulelt ja lase fileedel kaane all veel 4-5 minutit puhata. Tükelda suvikõrvits ja painuta sparglivarsi alumisest osast kuni murdumiseni – nii eemaldad puitunud varreosa täpselt õigest kohast. Haki oblikas ja ürdid. Lase puljong keema ja lisa pasta. Lase paar minutit keeda, seejärel lisa tükeldatud suvikõrvits ja herned (ei ole tarvis eelnevalt sulatada) ning spargel. Lase u 5 minutit keeda kuni pasta on parajalt pehme ja köögiviljad kergelt krõmpsud. Tükelda kanafileed või tõmba need kahe kahvli abil ribadeks ja lisa supile. Maitsesta vajadusel supp soola-pipraga ja jaga kaussidesse. Peale tõsta ohtralt hakitud hapuoblikat ja tilli ning rohelist sibulat. NB! Lisa oblikas kindlasti serveerimisel või vahetult enne seda, sest supi sees seistes asub see kohe oma erksat rohelist tooni kaotama.
Retsept ja foto: Britt Paju