Sul läheb vaja | |
---|---|
2 | Eestimaine broileririnnafilee |
0, 75 dl | kinoad |
200 g | brokoliõisikuid |
3 väikest | kurki |
150 g | rediseid |
1 | avokaado |
1 | sidrun |
100 g | mustikaid |
Paar peotäit | salatilehtede segu |
1 sl | hakitud murulauku |
1 sl | hakitud tilli |
Soovi korral: | |
võrseid või idusid | |
Veidi | õli praadimiseks |
soola, pipart |
Võta kanafileed pool tundi enne küpsetama asumist külmikust välja ja maitsesta kergelt soolaga. Viiluta redised ja maitsesta veidikese soola ning poole sidruni mahlaga. Rösti kinoad minuti jooksul potipõhjas, samal ajal segades. Lisa 1,5 dl vett ja keeda vaiksel tulel kaane all u 10 minutit või kuni vesi on imendunud. Maitsesta soolaga ja sega kahvli abil kohevaks.
Aja pann kuumaks, lisa veidi õli ja fileed, siledam pool vastu panni. Kata pann kaanega ja vähenda kuumust keskmise temperatuurini. Prae ühelt poolt 5 minutit, seejärel keera liha ringi ja lisa pannile ka brokoliõisikud. Kata jälle pann kaanega ja kuumuta veel 5 minutit. Võta pann tulelt ja lase 5 minutit niisamuti seista.
Kastme valmistamiseks püreesta blenderi või saumikseri abil avokaado viljaliha, poole sidruni mahl, 1 kurk ja kergelt hakitud murulauk ning till. Maitsesta kergelt soolaga.
Jaga kaussidesse kinoa, salatilehed, viilutatud kanafileed, redised ja viilutatud või köögiviljakoorijaga pikkupidi ribadeks lõigatud kurk. Puista peale mustikad, lisa soovi korral ka võrseid või idusid ja tõsta kõige peale kastet.
Võid komponente ka muuta. Asenda kinoa näiteks keedetud metsiku riisi või hirsiga, brokoli asemel kasuta sparglit, suvikõrvitsat või lillkapsast. Tasakaalustatud eine saad taldrikureeglit järgides: veerand kausist jäta kanale, veerand teraviljale või kinoale ja pool erinevatele köögiviljadele.
Retsept ja foto: Britt Paju