Sul läheb vaja | |
---|---|
1 kg | Eestimaine broileritiib |
5 cm | ingverit |
3 | küüslauguküünt |
1 | roheline tšillikaun |
1 tl | musta pipart |
1 tl | kurkumit |
2 sl | mahedamaitselist karripulbrit |
0,5 | laimi mahl |
1 sl | õli |
1 tl | mett |
1 sl | soola |
4-5 sl | riisijahu |
Värske mangotšatni: | |
250 g | mango viljaliha |
1 | väike punane sibul |
1 | roheline tšilli |
1 | küüslauguküüs |
2 sl | hakitud koriandit |
soola, laimimahla |
Koori ingver ja küüslauk, puhasta tšilli seemnetest ja tükelda kõik. Surista koos maitseainete, mee, õli ja laimimahlaga saumikseri abil ühtlaseks pastaks ja määri kanatiivad sellega korralikult kokku. Lase maitsestuda vähemalt pool tundi, aga veel parem paar tundi või isegi üle öö. Võta tiivad pool tundi enne ahju pistmist külmikust välja. Kata ahjuplaat fooliumiga ning aseta sellele küpsetusrest. Veereta tiibu kergelt riisijahus, laota need restile ja küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit. Kui tiivad on jumet võtnud, keera teine pool ja küpseta veel sama kaua.
Samal ajal kui tiivad küpsevad, valmista tšatni. Selleks haki kõik koostisosad võimalikult peeneks – mango viljaliha võid peale hakkimist veel kergelt kahvli abil purustada. Tšilli puhasta seemnetest. Maitsesta soola ja laimimahlaga ning lase võimalusel kuni pool tundi maitsestuda. Serveeri koos ahjust tulnud kanatiibadega.
Retsept ja foto: Britt Paju