Retseptid

Kanatiivad vürtsikas soja-meemarinaadis

Koostisosad

Sul läheb vaja
6 Eestimaine broileritiib
4 sl sojakastet
1 sl mett
1 sl hakitud ingverit
2 küüslauguküünt
1 sl tšillikastet (nt sriracha)
1 sl (seesami)õli
Serveerimiseks:
rohelist sibulat
laimisektoreid

Valmistamine

Sega suuremas kausis kokku soja- ja tšillikaste, mesi, õli, ingver ja hakitud küüsluguküüned. Eemalda kääride või noa abil tiivaotsad, lisa tiivad marinaadile ja sega korralikult. Lase vähemalt pool tundi maitsestuda. Kata ahjuplaat fooliumiga ja tõsta sellele küpsetusrest. Lao kanatiivad restile ja küpseta 15 minutit 200-kraadises ahjus. Keera tiibu ja küpseta veel 10 minutit. Vajadusel keera tiivad veel viimast korda ringi ja lisa jumet u 5 minuti jooksul. Serveeri koos hakitud rohelise sibula ja laimisektoritega.

Retsept ja foto: Britt Paju

2 inimest
Seotud tooted