Sul läheb vaja | |
---|---|
1,5 kg | Eestimaine broileritiib |
2 | küüslauguküünt |
0,5 dl | kookospiima |
2 kuhjaga sl | maapähklivõid |
0,5-1 | punane tšilli |
soola, pipart | |
hakitud ja pannil röstitud maapähkleid (soovi korral) |
Haki küüslauguküüned ja seemnetest puhastatud tšilli võimalikult peeneks ning sega kokku kookospiima ja toatemperatuuril maapähklivõiga. Lisa soola-pipart ning sega maitsesegu korralikult kanatiibadega. Küpseta grillil madalama kuumuse juures u 25 minutit, vahepeal tiibu keerates. Hõlpsamaks grillimiseks võid tiivad ajada läbi kahe peenema metallvarda. Võid kanatiivad küpsetada ka ahjus grillrestil, mille alla on asetatud fooliumiga ahjupann. Siis pikenda küpsemisaega u 40 minutini. Serveerimisel puista soovi korral peale hakitud ja röstitud maapähkleid.
Kanatiibade juurde võid pakkuda näiteks pikki suvikõrvitsaviile, mis kergelt õliga määritud, minutijagu grillitud ning serveerimisel hakitud basiilikulehtede, soola ja laimimahlaga maitsestatud. Hästi sobib maapähkliste kanatiibade juurde ka Tai magus tšillikaste või siis lihtsalt julge sorts laimimahla.