Sul läheb vaja | |
---|---|
2 | Eestimaine broileririnnafilee |
2 viilu | Rakvere ameerikapärast toorsuitsupeekonit |
300 g | keedetud värskeid kartuleid |
200 g | Türgi ube |
2 sl | väiksemaid kappareid |
1 sl | õli praadimiseks |
Kaste: | |
4 sl | oliiviõli |
1 sl | punast veiniäädikat |
1 tl | Dijoni sinepit |
1 tl | mett |
sorts | sidrunimahla |
soola, pipart | |
2 sl | hakitud maitserohelist (till, petersell, roheline sibul) |
Võta broilerifileed vähemalt pool tundi enne toidu valmistamist külmkapist välja ja maitsesta soola-pipraga. Kuumuta pannil õli, lisa broilerifileed siledam pool all, kata pann kaanega ja küpseta keskmisel kuumusel olenevalt filee suurusest 4-5 minutit. Keera teine pool, kata taas kaanega ja lase sama kaua küpseda. Tõsta pann tulelt ning lase u 5 minutit seista, seejärel tükelda. Puhasta pann, prae peekoniviilud krõbedaks ja aseta majapidamispaberile. Trimmi ubadel noa või kääridega otsad ja vala keevasse, soolaga maitsestatud vette. Keeda 2 minutit, seejärel vala sõelale ja loputa kiirelt külma veega. Tükelda kartulid ja lõika oad suupärasteks tükkideks ning sega koos broilerifilee ja kapparitega. Vala kastme koostisained kaanega kinni keeratavasse purki ja loksuta tugevalt, kuni kaste on segunenud ja koostis pisut paksenenud. Sega saadud kaste ülejäänud koostisosadega, pudista salatile krõbe peekon ja soovi korral puista peale veel veidi hakitud maitserohelist. Serveeri.
Retsept ja foto: Britt Paju