Retseptid

Kanapoolkoivad mangotšatniga

Koostisosad

Sul läheb vaja
1 kg Eestimaine broileripoolkoib
soola ja musta pipart
2sl maisitärklist
2 dl mangopüreed
1 dl magusteravat tšillikastet
2 sl Hiina sojakastet
Serveerimiseks:
1 tl soolahelbeid
2-3 sl seesamiseemneid

Valmistamine

Toredad sõrmesuupisted, mida on lihtne valmistada ja heas seltskonnas mõnus nautida, lisandiks rohelised köögiviljad. Vürtsika mangotšatni saad ise kokku segada naturaalsest mangopüreest ja magusteravast tšillikastmest.

Pane koivad suurde kaussi, maitsesta soola ja pipraga. Puista peale tärklis ja sega läbi nii, et kõik koivad oleksid sellega koos. Sega kanakoivad mangopüree, soja- ja tšillikastme seguga. Sega kanakoibadega. Lase umbes tund või üle öö marineeruda. Sega aeg-ajalt, et koivad saaksid marinaadiga kokku igalt poolt. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, laota kanapoolkoivad paberile, puista üle seesamiseemnetega. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 25–30 minutit, aeg-ajalt neid ümber pöörates ja ülejäänud marinaadiga määrides, kuni koivad on kaunilt krõbedad ja küpsed. Puista peale soolahelbeid ja seesamiseemneid, keera koibade otsad küpsetuspaberi sisse, et neid oleks mõnus näpu vahelt süüa, ning serveeri kohe ahjusoojana.

Retsept: Lia Virkus, foto: Jaan Heinmaa.

Lia Virkus ja Britt Paju, retseptiraamat “Kana 50 imemaitsval moel”

4-6 inimest
Seotud tooted