Retseptid

Kanapallid suvikõrvitsa ja avokaado-pestokastmega

Koostisosad

Sul läheb vaja
300 g Fitness kanafilee hakkliha
180 g suvikõrvitsat
30 g basiilikulehti ja kergelt hakitud tilli ning peterselli
1 küüslauguküüs
sorts sidrunimahla ja riivitud sidrunikoort
1 sl kõrvitsaseemneid
2 sl oliiviõli
1 avokaado
soola, pipart
Õli praadimiseks

Valmistamine

Riivi 100 g suvikõrvitsat, sega näpuotsatäie soolaga ja jäta seisma. Tükelda ülejäänud suvikõrvits, küüslauk ja lisa ürdid, kõrvitsaseemned,  sidrunimahl ja –koor ning õli ja surista saumikseriga ühtlaseks pestolaadseks seguks. Maitsesta soola-pipraga.  Pigista riivitud suvikõrvitsast vesi välja – võid seda teha lihtsalt käte abil või kasutada tihedat sõela. Sega suvikõrvits hakklihaga ja lisa supilusikatäis pestot. Sega korralikult läbi ja veereta 3-4 cm läbimõõduga pallid, mida pruunista pannil õlis veeretades kokku u 4-5 minuti jooksul. Lase kaanega kaetult või fooliumi all mõni minut puhata. Sel ajal haki kahvli abil avokaado viljaliha ja sega ülejäänud pestoga. Serveeri koos lihapallidega.

PS! Sama retsepti järgi saad valmistada ka maitsvad burgerid. Sellest kogusest jahub u kolme korralikku mõõtu burgeri valmistamiseks. Hakklihasegust vormi siis aga kuklimõõtu pihvid ja grilli või prae neid pannil kummaltki poolt u 2-3 minutit. Lase samuti kaane või fooliumi all puhata. Avokaadokastmega määri burgerikuklid mõlemalt poolt, aseta alumisele poolele pihv ja kata see tomati, salatisegu ja pealmise kuklipoolikuga.

Retsept ja foto: Britt Paju

2 inimest
Seotud tooted