Kanalaksa

4
Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa

Koostisosad

2 Eestimaine broileririnnafilee
õli praadimiseks
3 küüslauguküünt
1 sl riivitud ingverit
3 sl magusteravat tšillikastet
1 tšillikaun
1,5 tl jahvatatud koriandrit
100 g rohelisi oakaunu
100 g hernekaunu
750 ml kanapuljongit
400 ml kookospiima
100 g rohelisi (külmutatud) herneid
1 sl kalakastet
100 g munanuudleid
1 laimi mahl
värsket koriandrit serveerimiseks

Valmistamine

Laksa on lihtsalt ja kiirelt valmiv aasiapärane kanasupp kookospiima, vürtside ja köögiviljadega. Oluline on, et magusa, vürtsika, soolase ja hapu maitsekooslus oleks tasakaalus.

Viiluta kanafileed õhukeselt, pruunista pannil õlis ja tõsta kaussi ootele. Pane potti purustatud küüslauguküüned, riivitud ingver, tšillikaste, hakitud värske tšilli ja jahvatatud koriander ning kuumuta läbi. Lisa tükeldatud oa- ja hernekaunad ning kuumuta segades suurel kuumusel minut-paar. Kalla juurde puljong ja kookospiim, pane hulka külmutatud herned ja praetud kanaviilud. Kuumuta segades keemiseni ja lisa kalakaste. Lisa nüüd ka varem valmis keedetud munanuudlid, kuumuta kõik koos läbi ja pigista sisse laimimahl. Maitsesta vajadusel veel soolaga ja puista serveerides üle hakitud värske koriandriga.