Retseptid

Kanakotletid suvikõrvitsa ja kodujuustuga

Koostisosad

Sul läheb vaja
300 g Fitness! Broileririnnafilee hakkliha
100 g suvikõrvitsat
100 g kodujuustu
1 muna
1 küüslauguküüs
1 sl tšiiaseemneid
0,5 tl kuivatatud tüümiani
0,5 tl jahvatatud kurkumit
1/4 sidruni mahl ja riivitud koor
soola, pipart

Valmistamine

Kerged ja mahlased kotletid, kus saavad kokku suvikõrvits ja kodujuust. Kurkum annab kotlettidele kena kuldse jume ning tšiiaseemned muudavad kotletitaina paremini vormitavaks ja annavad lisaks toreda täpimustri. Seemnete asemel võid kasutada aga ka hoopis veidi riisijahu.

Riivi suvikõrvits, maitsesta kergelt soolaga ja jäta ootele, kuni ülejäänud koostisosi ette valmistad. Selleks pressi küüslauguküüs läbi küüslaugupressi, klopi lahti muna ja sega kõik koostisosad hoolega kokku. Pigista suvikõrvitsamassist välja liigne vesi ja sega ka see kotletitainasse. Vormi kotletimass u kaheksaks ühesuuruseks pallikeseks. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel rasvaine, vajuta kotletipallid lapikuks ja prae mõlemalt poolt nii minutikese jooksul mõlemalt poolt jumekaks. Tõsta kotletid küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile ja järelküpseta 180-kraadises ahjus veel u 8 minutit.

Retsept ja foto: Britt Paju

8 tk ehk 3-4 inimest
Seotud tooted