Retseptid

Kanakoivad ahjukapsaga

Koostisosad

Sul läheb vaja
2-4 Eestimaine broilerikoib
1 sibul
30 g võid
900 g värsket hapukapsast
4 dl kuiva naturaalset õunasiidrit
1 dl õunamoosi
1 loorberileht
2 tera nelki
peotäis (külmutatud) pohli
soola, pipart

Valmistamine

Maitsesta kanakoivad soola-pipraga. Kuumuta pannil või ja hauta hakitud sibul klaasjaks. Vala see suuremasse kaanega hautamispotti või paksemasse ahjunõusse. Lisa kapsas, siider, moos, loorber ja nelk ning u 1 sl soola. Sega läbi, kata nõu kaane või fooliumiga ning hauta 180-kraadises ahjus 1 tund. Pruunista kanakoivad pannile jäänud võijääkides, vajadusel lisa rasvainet. Tunni möödudes lisa kanakoivad kapsale, kata uuesti fooliumiga ning küpseta ahjus 30 minutit. Seejärel eemalda foolium, tõsta kuumus 200 kraadini ning küpseta veel 20-30 minutit, kuni kana on kena kuldpruun ja krõbe. Valmis toidule puista peale pohlad ning vajadusel veel pisut soola-pipart ning serveeri näiteks krõbedate ahjukartulitega.

Retsept ja foto: Britt Paju

4-8 inimest
Seotud tooted