Retseptid

Kanakarri kõrvitsa ja spinatiga

Koostisosad

Sul läheb vaja
500 g Eestimaine broilerikintsuliha
200 g tükeldatud kõrvitsat
75 g värsket spinatit
2 sibulat
3 küüslauguküünt
2 rohelist tšillikauna
5 cm ingverit
1 tk kurkumit
1 sl jahvatatud koriandriseemneid
400 g tükeldatud konservtomatit
400 ml kreemjat kookospiima
2 sl musti sinepiseemneid
peotäis karrilehti
1 sl lambaläätseseemneid
õli või kookosõli praadimiseks
Lisaks:
2 punast sibulat
1 tl suhkrut
0,5 dl punast veiniäädikat

Valmistamine

Koori punased sibulad ja lõika neist õhukesed rõngad. Lisa suhkur ja punane veiniäädikas ning jäta marineerima, kuniks karri valmib. Lõika kintsuliha ribadeks ja maitsesta kergelt soola-pipraga. Pruunista pannil õlis mõne minuti jooksul ja tõsta kõrvale. Kuumuta sügavas pannis või paksema põhjaga (malm)potis õli sees sinepiseemneid. Kui need prõksuma hakkavad, lisa hakitud sibul, seemnetest puhastatud ja hakitud tšilli, kooritud ja peeneks hakitud ingver, karrilehed ning lambaläätseseemned. Kuumuta vaiksemal tulel segades u 5 minutit, kuni sibul on pehmenenud. Lisa kurkum, koriandriseemned ja kõrvits ning kuumuta veel mõne minuti jooksul. Nüüd lisa tomatikonserv,  kookospiim ja pruunistatud kana ning kuumuta 10-12 minutit või kuni kõrvits on parajalt pehme. Sega sekka spinatiseemned ja tõsta kohe tulelt. Serveeri koos keedetud riisi ja marineeritud sibulatega.

Mustad sinepiseemned, lambaläätseseemned ja karrilehed annavad karrile mõnusa maitse, kuid neid ei ole paraku saada igas poes. Võid mustad sinepiseemned asendada ka tavalistega ning karri saab tegelikult maitsev ka ilma lambaläätse või karrilehtedeta. Suuremast kauplusest või vürtsipoest tasub neid aga mõneks järgmiseks korraks varuda küll.

Retsept ja foto: Britt Paju

4 inimest
Seotud tooted