Retseptid

Kanafileesalat suvikõrvitsa ja jogurtikastmega

Koostisosad

Sul läheb vaja
1-2 Eestimaine broileririnnafilee
1-2 suvikõrvitsat
1 küüslauguküüs
1 keedetud või aurutatud maisitõlvik või u 1 dl konservmaisi
200 g Kreeka jogurtit
peotäis salatilehti
peotäis basiilikulehti
1 tl riivitud sidrunikoort
u 0,5 sidruni mahl
2 sl oliiviõli
Soola, pipart, soovi korral veidi hakitud tšillit

Valmistamine

Sega jogurt 1 sl hakitud basiilikuga ja lisa riivitud sidrunikoor ja sorts sidrunimahla. Maitsesta soola-pipraga ja jäta ootele. Kuivata kanafileed majapidamispaberiga ja maitsesta soola-pipraga. Prae pannil 1 sl õlis kaane all mõlemalt poolt 4 minutit, tõsta tulelt, mässi fooliumisse ja lase veel 4-5 minutit puhata ja järelküpseda. Samal ajal kuumuta pannil tükeldatud küüslauku ja viilutatud suvikõrvitsat u 5 minutit, kuni suvikõrvits on kergelt pruunistunud, kuid siiski veel krõmps.  Maitsesta soola ja pipraga. Kui kasutad maisitõlvikut, siis pruunista see kuival ja kuumal pannil igast küljest või kasuta põletit. Aja jogurtikaste vaagnal laiali, tõsta peale suvikõrvits ja viilutatud kana ning lisa tõlvikult eemaldatud või konservmais. Puista toidule salati- ja basiilikulehti ja soovi korral veidi hakitud tšillit ja piserda peale veel oliiviõli ja sidrunimahla. Serveeri soojalt või veidi jahtununa.

Retsept ja foto: Britt Paju

2 inimest
Seotud tooted