Sul läheb vaja | |
---|---|
1-2 | Eestimaine broileririnnafilee |
1-2 | suvikõrvitsat |
1 | küüslauguküüs |
1 | keedetud või aurutatud maisitõlvik või u 1 dl konservmaisi |
200 g | Kreeka jogurtit |
peotäis | salatilehti |
peotäis | basiilikulehti |
1 tl | riivitud sidrunikoort |
u 0,5 | sidruni mahl |
2 sl | oliiviõli |
Soola, pipart, soovi korral veidi hakitud tšillit |
Sega jogurt 1 sl hakitud basiilikuga ja lisa riivitud sidrunikoor ja sorts sidrunimahla. Maitsesta soola-pipraga ja jäta ootele. Kuivata kanafileed majapidamispaberiga ja maitsesta soola-pipraga. Prae pannil 1 sl õlis kaane all mõlemalt poolt 4 minutit, tõsta tulelt, mässi fooliumisse ja lase veel 4-5 minutit puhata ja järelküpseda. Samal ajal kuumuta pannil tükeldatud küüslauku ja viilutatud suvikõrvitsat u 5 minutit, kuni suvikõrvits on kergelt pruunistunud, kuid siiski veel krõmps. Maitsesta soola ja pipraga. Kui kasutad maisitõlvikut, siis pruunista see kuival ja kuumal pannil igast küljest või kasuta põletit. Aja jogurtikaste vaagnal laiali, tõsta peale suvikõrvits ja viilutatud kana ning lisa tõlvikult eemaldatud või konservmais. Puista toidule salati- ja basiilikulehti ja soovi korral veidi hakitud tšillit ja piserda peale veel oliiviõli ja sidrunimahla. Serveeri soojalt või veidi jahtununa.
Retsept ja foto: Britt Paju