Kanafileed peekoni ja ahjuköögiviljadega

6
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

Sul läheb vaja
6 Eestimaine broileririnnafilee
12 viilu Rakvere ameerikapärast toorsuitsupeekonit
500 g kartuleid
1 punane sibul
2 küüslauguküünt
1 väiksem lillkapsas
12 kirsstomatit
1 tl mett
1 tl palsamiäädikat
4 sl oliiviõli
1 tl hakitud rosmariinilehti
u 12 oliivi
2 sl kappareid
soola, pipart

Valmistamine

Võta kanafileed tunnike enne küpsetama asumist toatemperatuurile ja maitsesta kergelt soola-pipraga. Poolita või tükelda suuremad kartulid ja keeda u 10 minutit ja kurna – nii saad krõbedamad ahjukartulid. Murra lillkapsas õisikuteks, lõika sibul õhukesteks sektoriteks ja poolita küüslauguküüned, kuid ära neid koori. Vala ahjupannile või ahjuplaadile ning lisa ka kartulid. Sega kokku oliiviõli, hakitud rosmariinilehed, mesi ja äädikas ning maitsesta saadud kaste kergelt soola-pipraga. Tõsta paar supilusikatäit köögiviljadele ja sega läbi. Pane köögiviljad 220-kraadisesse ahju keskmisesse osasse esialgu 15 minutiks küpsema. Samal ajal kuivata kanafileed majapidamispaberiga ja mässi iga filee umber 2 peekoniriba. Pintselda saadud rulle kergelt mee-äädikakastmega ja pista köögiviljapannile küpsema. Koos kanaga lisa ahju ka tomatid. Küpseta veel 20 minutit. Valmis toidule lisa oliivid ja kapparid, soovi korral veel soola-pipart ja rosmariinilehti.