Retseptid

Kanaburger kukeseente ja päikesekuivatatud tomatitest pestoga

Koostisosad

Sul läheb vaja
300 g Delikatess-kanahakklihasegu
1 küüslauguküüs
1 sl hakitud rohelist sibulat
1 sl hakitud peterselli
2 viilu mozzarellat
2 suuremat burgerikuklit
200 g kukeseeni
1 punane sibul
tüümianilehti
2 peotäit rukolat
soola, pipart
õli praadimiseks
Pesto:
2 dl päikesekuivatatud tomateid
1 küüslauguküüs
2 dl basiilikulehti
1 dl riivitud parmesani
2 sl oliiviõli
1 tl punast veiniäädikat

Valmistamine

Pesto valmistamiseks surista kõik koostisained blenderis ühtlaseks. Kui segu jääb kuivavõitu, lisa pisut vett. Sega kokku hakkliha, pressitud küüslauguküüs ja hakitud sibul ning petersell ja maitsesta segu soola-pipraga. Kuumuta u 10 minuti jooksul pannil õlis tükeldatud seened ja viilutatud sibul koos tüümianiga ja maitsesta soola-pipraga. Hoia soojas. Vormi hakklihasegust kaks burgerikukli mõõtu pihvi ja küpseta keskmise kuumuse juures pannil või grillil mõlemalt poolt 2-3 minutit. Peale pööramist kata pihv juustuviiluga. Lase pihvidel u 6 minutit fooliumi või pannikaane all puhata. Kuumuta grillil või pannil kergelt ka kuklipoolikud, tõsta alumisele kuklile paar supilusikatäit pestot, sellele seene- sibulasegu, millele omakorda pihv. Pihv kata peotäie rukolaga ja vajuta mütsiks pähe pestoga määritud pealmine kuklipoolik.

Retsept ja foto: Britt Paju

2 inimest
Seotud tooted