Sul läheb vaja | |
---|---|
600 g | Fitness! Broileririnnafilee hakkliha |
1 | Eestimaine broileririnnafilee |
4 | Eestimaine broilerikintsuliha |
u 15-20 tk | Rakvere ameerikapärase toorsuitsupeekoni viilu |
150 g | suvikõrvitsat |
1 | küüslauguküüs |
1 dl | vahukoort 35% |
1 | muna |
70 g | kuivatatud jõhvikaid |
30 g | pistaatsiapähkleid |
1 tl | soola |
1 tl | kuivatatud tüümiani |
veidi musta pipart |
Vooderda u 26×12 cm keeksivorm peekoniviiludega ja venita neid vajadusel nii, et need ulatuksid üle ääre. Jäta mõned viilud kõrvale, et katta nendega ka pealmine osa kui täidis on juba vormi laotud. Riivi suvikõrvits jämeda riiviga ja sega näpuotsatäie soolaga. Jäta kõrvale, kuni valmistad ette ülejäänud koostisaineid. Sega hakkliha muna, pressitud küüslauguküüne ja vahukoorega ning maitsesta tüümiani ja soola-pipraga. Pigista suvikõrvitsast käte abil liigne vesi välja ning lisa ka see hakklihasegule ja sega veelkord läbi. Tõsta pool hakklihasegust vormi. Lõika filee pikkupidi kolmeks-neljaks u 1 cm laiusega viiluks. Laota kana vormi, lisa pooled jõhvikatest ja pähklitest, lisa jälle õhuke kiht hakklihasegu ning seejärel laota laiale kintsulihatükid. Kata ülejäänud pähklite-marjadega ning kata hakklihaseguga. Voldi peekon täidisele ja kata üleni järele jäänud peekoniviiludega. Kata fooliumiga ning küpseta 180-kraadises ahjus 1 h. Lase toatemperatuuril jahtuda. Tõsta fooliumile midagi rasket, nii et vormi sisu oleks vajutise all ning lase kuni järgmise päevani külmikus taheneda ning maitsestuda. Serveerimisel kummuta vormist välja ja viiluta. Serveeri saia, jõhvikamoosi ja kapparitega.
Retsept ja foto: Britt Paju