Kana-suvikõrvitsa carbonara

2
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

1 Eestimaine broileririnnafilee
180 g spagette või tagliatelle makarone
2 viilu Rakvere ameerikapärast toorsuitsupeekonit
Pool suvikõrvitsat
1 küüslauguküüs
2 muna
80 g parmesani
0,25 tl kuivatatud tüümiani
või
1 tl värskeid tüümianilehti
Soola, pipart

Valmistamine

Haki küüslauk, riivi parmesan ja tükelda kana ning peekon. Tõmba köögiviljakoorijaga suvikõrvisast pikkupidi kitsad laastud. Klopi munad lahti ja lisa sellele kolmveerand riivitud Parmesanist, uhkelt musta pipart ja tüümianilehed. Keeda pasta vastavalt pakendi juhistele. Enne kurnamist võta potist u 2 dl jagu pastakeeduvett kastme tarbeks. Pruunista pannil peekon ja lisa küüslauk ning kanafileetükid. Kuumuta segades u 5 minutit, kuni kanatükid on kergelt pruunistunud ning roosakas varjund kadunud. Lisa suvikõrvitsaviilud ja kuumuta segades veel paari minuti jagu. Edasi tegutse kiirelt – vala pannile kurnatud pasta, pastakeeduvesi ja munasegu ning eemalda pann kohe tulelt. Sega kiirelt ja hoolega, kuni pastakeeduveest, munast ja parmesanist moodustub ühtlane kaste. Jaga taldrikutesse ja puista peale ülejäänud parmesan