Sul läheb vaja | |
---|---|
12 | Eestimaine broileripoolkoib |
1 | punane sibul |
200 g | kooritud ja seemnetest puhastatud kõrvitsat |
200 g | kooritud porgandit |
200 g | kooritud peeti |
6 | küüslauguküünt |
2 sl | palsamiäädikat |
1 sl | mett |
2 sl | oliiviõli |
soola, pipart | |
peotäis ja mõned lisaks | rosmariinioksi |
poole | granaatõuna seemned |
2 sl | kooritud kõrvitsaseemneid |
Koori sibul ja lõika kaheksaks sektoriks, mulju kergelt küüslauguküüned. Vala ahjuplaadile ja lisa tükeldatud peedid ning porgandid. Lisa poolkoivad, rosmariinioksad (jäta mõned ka valmis toidu kaunistamiseks) ning maitsesta segu korralikult soola-pipra ning oliiviõliga. Küpseta 200-kraadises ahjus u 30 minutit, seejärel lisa kõrvits, sega kergelt ja küpseta veel u 15 minutit. Nüüd sega juurde veel mesi ja äädikas. Sega toit ja puista peale veel kõrvitsaseemned. Küpseta viimased 5-10 minutit, kuni kanakoivad on kena jume saavutanud. Puista valmis toidule granaatõunaseemned ja mõned värsked rosmariinioksad. Serveeri.
Retsept ja foto: Britt Paju