Retseptid

Kana poolkoivad köögiviljadega

Koostisosad

Sul läheb vaja
12 Eestimaine broileripoolkoib
1 punane sibul
200 g kooritud ja seemnetest puhastatud kõrvitsat
200 g kooritud porgandit
200 g kooritud peeti
6 küüslauguküünt
2 sl palsamiäädikat
1 sl mett
2 sl oliiviõli
soola, pipart
peotäis ja mõned lisaks rosmariinioksi
poole granaatõuna seemned
2 sl kooritud kõrvitsaseemneid

Valmistamine

Koori sibul ja lõika kaheksaks sektoriks, mulju kergelt küüslauguküüned. Vala ahjuplaadile ja lisa tükeldatud peedid ning porgandid. Lisa poolkoivad, rosmariinioksad (jäta mõned ka valmis toidu kaunistamiseks) ning maitsesta segu korralikult soola-pipra ning oliiviõliga. Küpseta 200-kraadises ahjus u 30 minutit, seejärel lisa kõrvits, sega kergelt ja küpseta veel u 15 minutit. Nüüd sega juurde veel mesi ja äädikas. Sega toit ja puista peale veel kõrvitsaseemned. Küpseta viimased 5-10 minutit, kuni kanakoivad on kena jume saavutanud. Puista valmis toidule granaatõunaseemned ja mõned värsked rosmariinioksad. Serveeri.

Retsept ja foto: Britt Paju

4-6 inimest
Seotud tooted