Sul läheb vaja | |
---|---|
Puljong: | |
1 | Eestimaine broilerikoib |
2 l | vett |
1 | porgand |
1 | sellerivars |
1 | porru |
1 | loorberileht |
soola, pipart | |
Klimbid: | |
1 | muna |
1 dl | täistera speltajahu |
2 sl | hakitud ürdisegu (petersell, basiilik) |
2 sl | peeneks riivitud parmesani |
2 sl | kuuma puljongit |
Lisaks: | |
2 | porgandit |
3 | kartulit |
1 dl | herneid (külmutatud) |
Hakitud maitserohelist (till, petersell, murulauk) |
Vala broilerikoivale keev vesi, nii et see oleks kaetud ja lase keema tõusta. Vala vesi ära ja loputa koib. Nüüd vala koos broilerikoivaga potti 2 l külma vett ja lase keema tõusta. Riisu vaht, kui seda tekib ning lisa kergelt tükeldatud porgand, sibul ja porru ülemine tumedam osa – heledam osa pane kõrvale. Lase puljongil vaikselt podiseda u 30 minutit. Lisa maitseained ja lase veel 10 minutit vaikselt keeda. Kurna puljong ja eemalda kanakoivalt liha.
Sega kokku klimpide koostisained ja klopi korralikult ühtlaseks. Koori ja tükelda porgandid ning kartulid. Poolita ja loputa porru ning viiluta see. Kuumuta nüüd potipõhjas pisut õli ja kuumuta kergelt porru ja porganditükke. Vala peale puljong ja keeda 10 minutit. Lisa kartulid ja keeda veel 10 minutit. Lükka puljongisse kahe teelusika abil klimbid ja keeda, kuni need pinnale tõusevad. Lisa herned, kanatükid ja maitseroheline ning maitsesta supp. Lase kaane all mõni minut maitsestuda ja serveeri.
NB! Seda suppi saad lihtsalt valmistada eelnevalt ette valmistatud puljongist ja näiteks järele jäänud ahjukanast.
Retsepti autor: Britt Paju