Retseptid

Kana kirsstomatite ja läätsedega

Koostisosad

Sul läheb vaja
4 tk Eestimaine broilerikintsuliha
1 sl oliiviõli
150 g musti läätsesid (nt Puy)
1 punane sibul
200 g kirsstomateid
2 sl punase veini äädikat
peotäis hakitud peterselli
soola ja pipart

Valmistamine

Kui eelmisest lõuna- või õhtusöögist on kanaliha üle jäänud, on tark see ära kasutada just sellises lihtsas ahjuroas. Muidu aga alusta roa valmistamist kana küpsetamisest.

Pruunista tükeldatud kintsuliha pannil õlis, maitsesta soola ja pipraga. Keeda läätsed peaaegu pehmeks. Koori sibul ja lõika sektoriteks, poolita need omakorda. Tõsta nii kana kui ka sibulad õliga määritud ahjuvormi ning rösti ahjus 200 kraadi juures umbes 5 minutit. Lisa poolitatud kirsstomatid ja küpseta veel 5 minutit. Sega hulka nõrutatud läätsed, punase veini äädikas ja hakitud petersell. Sega ja kuumuta veel üheskoos läbi ning maitsesta vajadusel soola ja pipraga.

Retsept: Lia Virkus, foto: Jaan Heinmaa.

Lia Virkus ja Britt Paju, retseptiraamat “Kana 50 imemaitsval moel”

4 inimest
Seotud tooted