Sul läheb vaja | |
---|---|
100 g | Eestimaine broileririnnafilee sisetükk |
100 g | keedetud kinoad (või 40 g kuivainena) |
6 | kirsstomatit |
100 g | suvikõrvitsat |
soola, pipart | |
Pesto: | |
20 g | basiilikulehti |
1 sl | sidrunimahla |
1 sl | oliiviõli |
1 tl | kõrvitsaseemneid |
1 sl | peenelt riivitud parmesani |
pool | küüslauguküünt |
Kui kasutad keetmata kinoad, siis lase kuivaine koos 1 dl veega väikeses potis keema ning maitsesta kergelt soolaga. Keeda 5 minutit, seejärel kata pott kaanega, keera kuumus maha ja lase u 10 minutit seista. Klopi kergelt kahvliga kohevaks ja jahuta. Pesto valmistamiseks purusta kõik koostisained saumikseri abil. Vajadusel lisa pisut vett. Maitsesta sisefileed kergelt soola-pipraga ja kuumuta vähese õliga pannil kaane all mõlemalt poolt 2 minutit. Tõsta pann tulelt ja lase kanal kaane all seista kuni valmistad ette köögivilju. Selleks lõika kirsstomatid neljaks ja tükelda suvikõrvits u 1×1 cm suurusteks kuubikuteks. Sega jahtunud kinoa poolega pestokogusest ning tõsta serveerimiskaussi, sega suvikõrvits ja tomat ning lisa kinoale. Kõige peale tõsta ülejäänud pesto ja tükeldatud kanasisefileed. Maitsesta soola pipraga, lisa soovi korral paar basiilikulehte ja serveeri.
Retsept ja foto: Britt Paju