Sul läheb vaja | |
---|---|
4 | kartulit |
4 | väiksemat porgandit |
6 | redist |
1 dl | (külmutatud) herneid |
1 dl | karulaugupestot |
Kiirpuljong: | |
2 | Eestimaine broilerikoib |
1 | sellerivars |
1 | väike mugulsibul või rohelise sibula vars |
1 | loorberileht |
5 | musta pipra tera |
Puljongi valmistamiseks vala kanakoibadele külma vett nii palju, et need oleksid kaetud (u 1,5 l). Lase veel keema tõusta ja riisu vaht. Lisa hakitud sibul, porgand ja seller ning lisa kohe ka pipar ja loorber. Keeda vaiksel tulel u 45 minutit-1 h. Kurna vedelik ja maitsesta soolaga. Võid eraldada kanakontidelt liha ja jätta supi valmimist ootama, aga võid supi kõrvale valmistada ka kuldpruunid ahjukoivad. Selleks maitsesta keedetud koivad kergelt soola-pipraga ja aseta 200-kraadisesse ahju ülemisse osasse u 20 minutiks pruunistuma. Samal ajal valmista supp. Selleks lase kurnatud puljong keema ja lisa kooritud ning viilutatud porgandid ja tükeldatud kartulid ning keeda u 10 minutit. Lisa herned ja viilutatud redis ja keeda veel mõni minut. Lisa soovi korral tükeldatud kana ja pool pestokogusest. Serveerimisel paku taldrikusse lisamiseks ülejäänud pestot ja ahjus pruunistatud kanakoibi, kui nende kasuks otsustasid.
Retsept ja foto: Britt Paju