Sul läheb vaja | |
---|---|
400 g | Easy to Fry Juustuga kanafileeribad |
400 g | eelnevalt üles sulatatud pärmi-lehttainast |
2 | muna |
1 dl | hapukoort |
70 g | värsket spinatit |
12 | kirsstomatit |
30 g | parmesani |
Vala spinatilehtedele keev vesi, lase 1 minut seista, seejärel kurna ning loputa kohe külma veega. Pigista vesi välja ja haki spinat peeneks. Klopi munad lahti, lisa spinat, koor ja kanafileeribad. Rulli tainast vajadusel kergelt, kuni saad u 0,5 cm paksuse ristküliku. Tõsta see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lõika terava noaga taina äärtesse u 2 cm laiune raam. Ära aga täielikult tainast läbi lõika! Toksi taina keskosa kahvli abil auguliseks ja eelküpseta 200-kraadises ahjus u 8 minutit, kuni see hakkab kergelt jumet võtma ja paisuma. Võta põhi ahjust ja suru keskosa veidi allapoole. Tõsta peale täidis, lisa poolitatud ja mõned terved kirsstomatid ning puista üle parmesaniga. Küpseta veel u 25 minutit, kuni tainaääred on kuldpruunid ja sisu tahenenud. Pirukas maitseb hea nii soojalt kui jahtunult.
Retsept ja foto: Britt Paju