Retseptid

Kana-juustupirukas

Koostisosad

Sul läheb vaja
400 g Easy to Fry
Juustuga kanafileeribad
400 g eelnevalt üles sulatatud pärmi-lehttainast
2 muna
1 dl hapukoort
70 g värsket spinatit
12 kirsstomatit
30 g parmesani

Valmistamine

Vala spinatilehtedele keev vesi, lase 1 minut seista, seejärel kurna ning loputa kohe külma veega. Pigista vesi välja ja haki spinat peeneks. Klopi munad lahti, lisa spinat, koor ja kanafileeribad. Rulli tainast vajadusel kergelt, kuni saad u 0,5 cm paksuse ristküliku. Tõsta see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lõika terava noaga taina äärtesse u 2 cm laiune raam. Ära aga täielikult tainast läbi lõika! Toksi taina keskosa kahvli abil auguliseks ja eelküpseta 200-kraadises ahjus u 8 minutit, kuni see hakkab kergelt jumet võtma ja paisuma. Võta põhi ahjust ja suru keskosa veidi allapoole. Tõsta peale täidis, lisa poolitatud ja mõned terved kirsstomatid ning puista üle parmesaniga. Küpseta veel u 25 minutit, kuni tainaääred on kuldpruunid ja sisu tahenenud. Pirukas maitseb hea nii soojalt kui jahtunult.

Retsept ja foto: Britt Paju

4-8 inimest
Seotud tooted