Retseptid

Kana ja mozzarella salat pohlakastmega

Koostisosad

Sul läheb vaja
1 Eestimaine broileririnnafilee
paar peotäit erinevaid rohelisi salateid
1 avokaado
2 varssellerit
125 g mozzarellapalle
2 väikest värsket kurki
Marinaad ja kaste:
1,5 dl hapukamat pohlamoosi
4-5 sl külmpressoliiviõli
maitse järgi mett
soola, pipart
Serveerimiseks:
veidi küüslauguidusid või muid idandeid

Valmistamine

Sega marinaadi jaoks pohlamoos oliiviõliga, maitsesta soola-pipraga ning vajadusel lisa magusamaks maitsenüansiks veidi mett.
Lõika kanafilee keskelt pooleks ja tambi kergelt õhemaks. Maitsesta fileed soolaga ja poole koguse pohlamoosi marinaadiga, pane vähemalt pooleks tunniks kuni kogu ööks külma. Ülejäänud pool marinaadist jäta salatikastmeks. Vahetult enne serveerimist prae filee mõlemalt poolt kiirelt, tõsta ootele. Lao vaagnale pestud ja kuivatatud salatilehed, viilutatud avokaado, sellerivarred ja kurgid ning viimaks soojad fileed. Jaga kaunilt salatile ka mozzarellapallid. Nirista üle kastmega ja kaunista idudega. Naudi kohe.

Retsept ilmus Eesti Naises, retsepti autor:  Lia Virkus, foto: Jaan Heinmaa.