Sul läheb vaja | |
---|---|
1 | Eestimaine broileririnnafilee |
paar peotäit | erinevaid rohelisi salateid |
1 | avokaado |
2 | varssellerit |
125 g | mozzarellapalle |
2 | väikest värsket kurki |
Marinaad ja kaste: | |
1,5 dl | hapukamat pohlamoosi |
4-5 sl | külmpressoliiviõli |
maitse järgi | mett |
soola, pipart | |
Serveerimiseks: | |
veidi | küüslauguidusid või muid idandeid |
Sega marinaadi jaoks pohlamoos oliiviõliga, maitsesta soola-pipraga ning vajadusel lisa magusamaks maitsenüansiks veidi mett.
Lõika kanafilee keskelt pooleks ja tambi kergelt õhemaks. Maitsesta fileed soolaga ja poole koguse pohlamoosi marinaadiga, pane vähemalt pooleks tunniks kuni kogu ööks külma. Ülejäänud pool marinaadist jäta salatikastmeks. Vahetult enne serveerimist prae filee mõlemalt poolt kiirelt, tõsta ootele. Lao vaagnale pestud ja kuivatatud salatilehed, viilutatud avokaado, sellerivarred ja kurgid ning viimaks soojad fileed. Jaga kaunilt salatile ka mozzarellapallid. Nirista üle kastmega ja kaunista idudega. Naudi kohe.
Retsept ilmus Eesti Naises, retsepti autor: Lia Virkus, foto: Jaan Heinmaa.