Retseptid

Kana-hernerisotto

Koostisosad

Sul läheb vaja
400 g Koore-ürdi kanafileeribad
2 sl oliiviõli
1 sibul
2 küüslauguküünt
3 dl risotoriisi
1 dl valget kuiva veini
5 dl kanapuljongit
0,5 sidruni mahl
70 g parmesani juustu
100 g suhkruhernekaunu
100 g rohelisi (külmutatud) herneid
2-3 sl hakitud värsket koriandrit või peterselli
Soola ja musta pipart

Valmistamine

Prae õlis kanafileeribad ja tõsta kõrvale ootele. Kuumuta hakitud sibul ja küüslauk potipõhjas õlis klaasjaks. Lisa riis, prae segades minut-paar, kuni riisiterad muutuvad samuti klaasjaks. Lisa valge vein ja hauta mõni minut. Siis lisa vähehaaval puljong, lastes sel iga kord riisi sisse imenduda samal ajal rooga pidevalt segades. Kokku läheb hautamiseks aega umbes 15 minutit (riis peab jääma parasjagu al dente). Seejärel lisa tükeldatud hernekaunad, külmutatud herned, sidrunist pressitud mahl ja pruunistatud kanafileeribad. Kuumuta minuti jagu ja lisa ka riivitud parmesan, sega ja  maitsesta soola ning pipraga. Tõsta kõrvale ja lase kaane all minuti jagu seista. Serveeri hakitud värskete ürtidega ning soovi korral riivi värskelt peale ka parmesani.

Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa

4 inimest
Seotud tooted