Kana-fetapirukas kirsstomatite ja suvikõrvitsaga

6-8
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

300 g Eestimaine broileririnnafilee
1 väike punane sibul
100 g suvikõrvitsat
0,5 punast paprikat
100 g kirsstomateid (soovi korral ka mõned valmis piruka kaunistamiseks)
80 g kivideta oliive
150 g fetajuustu
2 sl hapukoort
2 sl oliiviõli
1 küüslauguküüs
500 g pärmi-lehttainast (sulatatud)
1 sl punast veiniäädikat
värsket punet
soola, pipart

Valmistamine

Viiluta sibul ja sega äädika ning näpuotsatäie soolaga. Poolita tomatid ja tükelda suvikõrvits ning paprika. Lõika kana u 2 cm läbimõõduga kuubikuteks ja pruunista 1 sl õliga kergelt kuumal pannil, sega kokku köögiviljadega, lisa sibul koos vedelikuga ja oliivid ning maitsesta kergelt soola, pipra ja punega.

Rulli lehttainas veidi laiemaks (u 30 x 35 cm), et see paremini küpsetusplaadile mahutuks. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja tõsta lehttainas selle peale. Tõmba terava noa abil tainale paari sentimeetri laiune raam, aga nii, et nuga tainast täielikult ei läbistaks. Torgi tainapõhja keskmine osa kahvliga auguliseks ja küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit, kuni küpsetis on kergelt jumekas. Sega pool fetajuustu kogusest hapukoore, õli ja riivitud või küüslaugupressi abil pressitud küüslauguküünega ning määri lehttainapõhjale. Segu peaks jääma pehme toorjuustu konsistentsiga, vajadusel lisa veidi hapukoort.

Tõsta peale kana-köögiviljasegu ja lisa ülejäänud feta kas kuubikutena või pudista see lihtsalt pirukale. Küpseta 180-kraadises ahjus u 20 minutit või kuni pirukas on kuldpruun. Soovi korral võid tainaääred enne ahju pistmist lahti klopitud munaga määrida – nii saad sellele veel parema jume.* Puista pirukale värsket punet ja soovi korral lisa veel värskeid poolitatud kirstomateid.

* Järele jäänud munasegu võid ära kasutada näiteks järgmise hommiku omleti seeskui järele jääb ka paprikat, kasuta seal ära seegi.