Retseptid

Kana-bataadi ahjuroog mustade ubadega

Koostisosad

Sul läheb vaja
350g Eestimaine broilerikintsuliha
300 g bataati
2 dl musti (või punaseid) konservube
1 küüslauguküüs
1 laim
0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 sl õli
50 g spinatilehti
0,5 avokaadot
1 sl Kreeka jogurtit
1 punane tšilli
peotäis koriandrilehti
soola, pipart

Valmistamine

Sega kanaliha hakitud küüslaugu, õli ja vürtsköömnetega. Puhasta tšilli seemnetest, haki ja lisa pool kogusest  kanale. Riivi sekka poole laimi koor ja pressi samast laimipoolikust juurde ka mahl. Lisa soola ja pipart. Sega läbi ja lase maitsestuda u 15 minutit.

Koori bataat ja lõika see paarisentimeetristeks kuubikuteks. Vala ahjuplaadile ning lisa kana koos marinaadiga. Sega kõik hoolega läbi ja küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit. 10 minutit enne küpsemisaja lõppu kurna ja loputa oad sõelal ning lisa ahjuplaadile. Tõsta plaat ahju ülemisse osasse, et toit pisut rohkem pruunistuks ja küpseta lõpuni. Samal ajal valmista avokaadodipp. Selleks purusta avokaado viljaliha kahvliga ja sega jogurtiga. Maitsesta soola-pipraga ja sortsu laimimahlaga järele jäänud laimipoolest. Tõsta taldrikutele spinatilehed jaga peale ahjuroog ning tõsta juurde avokaadodipp. Lisa järele jäänud tšilli, pigista peale laimimahl ja lisa koriandrilehed. Maitsesta vajadusel veel soola-pipraga ja serveeri.

Retsept ja foto: Britt Paju

2 inimest
Seotud tooted