Jambalaya

4
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

u 250 g külma küpsetatud Klassikaline ahjubroiler
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 sellerivars
100 g chorizo’t
1 sl tomatipastat
400 g purustatud tomatite konservi
1 tl suitsutatud paprikat
1 tl kuivatatud punet
1 tl kuivatatud tüümiani
1 loorberileht
2 dl täisterariisi
100 g keedetud krevette
4 dl kanapuljongit*
hakitud rohelist sibulat
soola, pipart
Praadimiseks:
veidi õli

Valmistamine

Tükelda chorizo ja paprikad ning haki seller, küüslauk ja sibul peeneks. Kuumuta pannil u 1 tl õli ja selles omakorda chorizo`t paari minuti jooksul, kuni see on veidi pruunistunud. Lisa hakitud sibul, seller ja küüslauk ning kuumuta veel u 5 minutit keskmise kuumusel, kuni köögiviljad on pehmenenud. Lisa paprika, tomatipasta, pune, tüümian ja paprika ning loorberileht ja kuumuta veel paar minutit segades. Nüüd lisa pannile tomatikonserv, riis ja kuum kanapuljong ning hauta kaane all u 25 minutit, kuni riis on pehmenenud. Sega hulka tükeldatud kana ja kuumuta veel viis minutit. Kõige lõpuks sega sekka krevetid ja maitsesta vajadusel toitu soola-pipraga. Lisa hakitud roheline sibul ja serveeri.

*) – selle roa tarbeks saad kanapuljongi valmistada ka ahjukanast järele jäänud rümbast ja kontidest. Pane kanajäägid potti, kata külma veega ja lase keema tõusta. Alanda kuumus, lisa mõned puljongiköögiviljad – näiteks veidi tükeldatud porgandit, sellerit, sibulat, küüslauku. Ja lase madalal kuumusel podiseda nii tunni jagu. Kui tekib vahtu, siis eemalda see vahukulbiga. Kurna ja kasuta maitset lisava kerge leemena siinse toidu,  mõne muu pajaroa või tummisema supi juures.