Sul läheb vaja | |
---|---|
3 suuremat tükki | Eestimaine broilerikintsuliha |
1 | porru |
1 sl | heledaid või tumedaid seesamiseemneid |
Kaste: | |
6 sl | mirinit |
6 sl | sojakastet |
1 sl | pehmet pruuni suhkrut |
1 tl | küüslaugupulbrit |
1 tl | ingveripulbrit |
Kui kasutad puitvardaid, siis leota neid eelnevalt vähemalt poole tunni jagu vees. Sega kastme koostisosad kokku ja kuumuta paari minuti jooksul, kuni segu kergelt pakseneb. Jäta 1 sl jagu kastet varuks.
Lõika kintsuliha neljaks ja lõika porrust kaheksa viilu. Jaga need nelja varda vahel ja pintselda kastmega. Grilli mõõduka kuumusega sütel või ahjus grillelemendi all 10-15 minutit, vahepeal vardaid keerates ja maitseseguga määrides. Valmis varrastele nirista kõrvale pandud supilusikajagu kastet ja puista üle seesamiseemnete ning soovi korral õhukeselt hakitud värske porruga.
Retsept ja foto: Britt Paju