Jaapanipärased kanavardad porruga

2-4
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

3 suuremat tükki Eestimaine broilerikintsuliha
1 porru
1 sl heledaid või tumedaid seesamiseemneid
Kaste:
6 sl mirinit
6 sl sojakastet
1 sl pehmet pruuni suhkrut
1 tl küüslaugupulbrit
1 tl ingveripulbrit

Valmistamine

Kui kasutad puitvardaid, siis leota neid eelnevalt vähemalt poole tunni jagu vees. Sega kastme koostisosad kokku ja kuumuta paari minuti jooksul, kuni segu kergelt pakseneb. Jäta 1 sl jagu kastet varuks.

Lõika kintsuliha neljaks ja lõika porrust kaheksa viilu. Jaga need nelja varda vahel ja pintselda kastmega. Grilli mõõduka kuumusega sütel või ahjus grillelemendi all 10-15 minutit, vahepeal vardaid keerates ja maitseseguga määrides. Valmis varrastele nirista kõrvale pandud supilusikajagu kastet ja puista üle seesamiseemnete ning soovi korral õhukeselt hakitud värske porruga.