Retseptid

Itaaliapärane pannikana peekoni ja salveiga

Koostisosad

Sul läheb vaja
2 Eestimaise broileririnnafilee minutipihv
2 viilu Itaaliapärane toorsuitsupeekon (Rakvere)
1 tl jahu
u 8 värsket salveilehte
1 sl õli
1 dl Marsalat või muud kangemat heledat veini (nt Põltsamaa kuldne)
soola, pipart

Valmistamine

Kuivata kana ja maitsesta kergelt soola ja pipraga. Tõsta lihale paar salveilehte ja kata need peekoniviiluga. Suru kergelt kokku ja puista kanale pisut jahu. Korda sama ka teise kanatükiga. Kuumuta pannil õli ja prae kanatükke mõlemalt poolt u 2 minutit. Alusta peekoniviiluga poolest. Tõsta kanatükid pannilt ja hoia soojas. Kuumuta pannile jäänud rasvas ülejäänud salveilehed krõbedaks ja tõsta kanaviilude juurde. Nüüd lisa pannile vein ja kuumuta tugeval tulel paar minutit või kuni vein on koguselt kahanenud ning pisut paksenenud. Jaga kana taldrikutele, lisa kaste ja tõsta peale krõbedad salveilehed. Serveeri koos värske salati ja mõne rustikaalsema saiaviiluga.

Retsept ja foto: Britt Paju