Retseptid

Indiapärane kana-tikka

Koostisosad

Sul läheb vaja
500 g Eestimaine broileririnnafilee sisetükk
3 küüslauguküünt
3 dl maitsestamata jogurtit
1 sl hakitud koriandrilehti
0,25 tl jahvatatud tšillit või tšillihelbeid
sorts laimimahla ja natuke riivitud laimikoort
0,5 tl kurkumit
1 tl garam masala maitsesegu
1 tl soola
Kurgi-koriandri raita:
1 väike kurk
2 sl hakitud koriandrit
1 sl hakitud rohelist sibulat
1 dl maitsestamata jogurtit
Näpuotsaga jahvatatud koriandriseemneid ja vürtsköömneid
soola

Valmistamine

Marinaadi valmistamiseks riivi ingver ja haki küüslauguküüned ning sega jogurti ja ürtide-vürtsidega. Lisa sisefileed ja lase vähemalt 30 minutit maitsestuda. Seejärel eemalda liigne marinaad lihalt ja lükka sisefileed pikkupidi varrastele. Kui kasutad puidust vardaid, leota neid eelnevalt vähemalt pool tundi. Grilli keskmise kuumuse juures u 5 minutit vahepeal vardaid keerates, et liha ühtlaselt küpseks. Lase fooliumi all 5 minutit puhata ja serveeri koos raita-ga. Raita valmistamiseks haki kurk peeneks ja sega ülejäänud koostisosadega. Hea oleks, kui enne serveerimist saaks kaste külmkapis pisut maitsestuda, seepärast valmista see näiteks kohe peale seda, kui oled sisefileed marinaadi pistnud. Juurde paku värsket salatit ja kui toekamat toitu soovid, siis ka keedetud basmatiriisi.

Retsept ja foto: Britt Paju