Retseptid

Idamaine kanapada

Koostisosad

Sul läheb vaja
6 Eestimaine broilerikints
1 sl oliiviõli
1 sibul
1 punane tšilli
2 küüslauguküünt
1 sl hakitud ingverit
1 tl jahvatatud koriandriseemneid
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 kaneelikang või 0,5 tl kaneelipulbrit
1 dl kanapuljongit
1 kg kõrvitsat
100 g kuivatatud jõhvikaid
0,5 sidrunit
30 g fetajuustu
hakitud peterselli
granaatõunaseemneid
soola, pipart

Valmistamine

Maitsesta broilerikintsud kergelt soola-pipraga ja pruunista pannil oliiviõlis. Tõsta suuremasse malm- või savipotti. Kuumuta pannil segades hakitud sibul, küüslauk, ingver ja seemnetest puhastatud tšilli, kuni need on kergelt pehmenenud, lisa vürtsid ja jätka kuumutamaist veel paari minuti jooksul. Vala segu lihale, sega kergelt ja lisa puljong. Küpseta 180 kraadises ahjus kaane all 30 minutit. Lisa kooritud ja tükeldatud kõrvits, pool sidrunit ja jõhvikad. Kata pott taas kaanega ja jätka küpsetamist veel 30 minuti jooksul, kuni kõrvits on pehme. Suru osa kõrvitsast kergelt kahvliga katki, nii saad toekama leeme. Suru sidrunist mahl välja ja viska tühi koor minema. Maitsesta soola-pipraga ja sega. Puista pajaroale pisut murendatud fetajuustu, granaatõunaseemneid ja hakitud peterselli ning serveeri koos kuskussi või bulgurnisu.

Retsept ja foto: Britt Paju

6 inimest
Seotud tooted