Sul läheb vaja | |
---|---|
1 pakk | Eestimaise broileririnnafilee tükid |
1 | suurem bataat |
2-3 | suurt lehtkapsalehte |
2 | muna |
1 | rohelise sibula vars |
sorts | sidrunimahla |
2 tl | õli |
0,5 tl | tšillipulbrit |
soola, pipart |
Koori ja tükelda bataat, eemalda lehtkapsalt jämedamad rootsud ning rebi kapsas suupärasteks tükkideks. Haki sibula alumine heledam osa ja jäta rohelisem osa kõrvale.
Kuumuta bataat vähese veekogusega väiksemas potis kaane all 8-10 minuti jooksul pehmeks. Samal ajal pruunista poole õlikogusega keskmisest tugevama kuumusega pannil u 5 minuti jooksul kanatükid ja sibula alumine heledam osa. Kuumutamise ajal sega kanatükke ning maitsesta kergelt soola, pipra ja tšilliga. Lisa lehtkapsas ning bataat ja kuumuta segades veel 2-3 minutit, kuni lehtkapsas on pehme ja kana parajalt küps. Maitsesta vajadusel täiendavalt ja sega juurde sorts sidrunimahla. Prae munad vastavalt soovile kas mõlemalt poolt või härjasilmana. Serveerimiseks jaga bataadisegu kaussidesse, puista soovi korral juurde veidi hakitud rohelist sibulat ja tõsta muna kõige peale.
Retsept ja foto: Britt Paju