Retseptid

Grillsalat paksoi ja suvikõrvitsaga

Koostisosad

Sul läheb vaja
2 Hiina lehtnaerist ehk paksoid
1 suvikõrvits
6 redist
peotäis suhkruherneid
1 sl hakitud rohelist sibulat
0,5 apelsini mahl
1 sl sojakastet
1 sl õli
0,5 tl riivitud ingverit
2 sl hakitud maapähkleid
0,5 punast tšillit (soovi korral)
Šašlõkk apelsini-ingverimarinaadis

Valmistamine

Sega 1 sl apelsinimahla ingveri, sojakastme ja õliga. Lõika paksoid pikkupidi neljaks viiluks ja viiluta pikkupidi õhukeselt ka suvikõrvits. Pintselda köögiviljad marinaadiga ja grilli paari minuti jooksul keskmise kuumuse juures hõõguvatel sütel. Tõsta kaussi või vaagnale ja lisa viilutatud redis, hakitud sibul ja hakitud suhkruherned ning soovi korral tšilliviilud. Pigista peale järele jäänud apelsinimahl ja maitsesta kergelt soola-pipraga. Lisa hakitud maapähklid ja serveeri Talleggi apelsini-ingverimarinaadis šašlõki juurde.

Retsept ja foto: Britt Paju