Sul läheb vaja | |
---|---|
2 | Eestimaine broileririnnafilee |
2 sl | oliiviõli |
1 tl | (suitsutatud) paprikapulbrit |
1 tl | kuivatatud tüümiani |
0,5 tl | jahvatatud vürtsköömneid |
näpuotsaga | tšillihelbeid (soovi korral) |
soola, pipart | |
Kinoasalat: | |
8 | kirsstomatit |
2 | väikest kurki |
0,5 dl | kinoad |
2 | rohelise sibula vart |
suur peotäis | tilli, peterselli ja koriandrilehtede segu |
2 sl | oliiviõli |
1 sl | sidrunimahla |
soola, pipart |
Sega kausis maitsesegu jaoks kokku oliiviõli, paprikapulber, tüümian, vürtsköömned ja tšillihelbed ning lisa soola-pipart. Lõika filee küljest ära sisefilee. Hoia fileed ühe käega paigal ja lõika terava noaga lõikelauaga paralleelses asendis filee peaaegu pooleks, aga peatu paar sentimeetrit enne päris lõpuni lõikamist. Ava fileepooled ja maitsesta mõlemalt poolt maitseseguga. Kata fileeliblikas köögikilega ja tambi kergelt lihahaamri või tainarulliga siledamaks. Korda sama teise fileega. Lase u 20 minutit maitsestuda, seejärel grilli keskmisel kuumusel mõlemalt poolt u 2 minutit.
Kuni liha maitsestub, valmista salat. Selleks lase kinoa 1 dl soolaga maitsestatud veega 5 minutiks keema. Seejärel kata kaanega ja keera tuli poti alt maha. Lase u 10 minutit tõmmata, klopi kahvliga kohevamaks ja vala laiale taldrikule jahtuma. Haki tomat ja kurk väiksemateks tükkideks, lisa hakitud sibul, maitseroheline ja jahtunud kinoa. Maitsesta õli, sidrunimahla ja soola-pipraga ning serveeri koos kanaliblikatega. Lisa sidruniviil ja soovi korral supilusikatäis maitsestamata jogurtit.
Retsept ja foto: Britt Paju