Retseptid

Fileeribade ja köögiviljadega täidetud suvikõrvitsad

Koostisosad

Sul läheb vaja
1 pakk Koore-ürdi fileeribad
2 keskmise suurusega suvikõrvitsat
4 šampinjoni
1 punane paprika
1 sl hakitud päikesekuivatatud tomatit
100 g riivitud mozzarellat
1 tl õli
tüümianilehti
musta pipart

Valmistamine

Poolita suvikõrvitsad pikkupidi ja uurista supilusika abil välja keskmine pehme osa. Puista lõikepindadele veidi soola ja jäta suvikõrvitsad tagurpidi majapidamispaberile seisma, et liigne vedelik eralduks. Haki suvikõrvitsa sisemusest saadud tükid võimalikult peeneks, tõsta kausi kohale asetatud sõelale ja sega kergelt soolaga. Jäta nõrguma. Haki seened ja paprika ning kuumuta koos päikesekuivatatud tomatiga pannil õlis, kuni need on pehmenenud. Suru hakitud suvikõrvitsast võimalikult palju vedelikku välja ja lisa ka suvikõrvitsahake pannile. Lisa fileeribad ja kuumuta segades u 5 minutit, kuni kana on hele ja läbipaistmatu. Maitsesta kergelt soola-pipraga. Kuivata suvikõrvitsapaadid seest majapidamispaberiga ja tõsta kumer pool all küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Täida suvikõrvitsad kana-köögiviljaseguga ja kata riivjuustuga. Küpseta 200-kraadi juures võimalusel grillfunktsiooni ja pöördõhku kasutades 15 minutit, kuni juust on pealt jumekas ja suvikõrvits pehme, aga kergelt krõpms. Puista  peale värskeid tüümianilehti ja veidi musta pipart ja serveeri.

Retsept ja foto: Britt Paju

2-4 inimest
Seotud tooted