Retseptid

Caesari salat kana ja avokaadoga

Koostisosad

Sul läheb vaja
1 suur Rooma salati pea
2 Eestimaine broileririnnafilee
1-2 avokaadot
4 viilu saia (nt tume ciabatta)
30 g Parmesani
2 sl oliiviõli
Kaste:
1 munakollane
3 sl riivitud Parmesani
2 sl sidrunimahla
4 anšoovist
1 küüslauguküüs
1 tl mahedamaitselist sinepit
1 tl Worchesteri kastet
1 dl viinamarjaseemne õli

Valmistamine

Tõsta kana 15 min enne külmkapist välja, kuivata majapidamispaberiga ning maitsesta kergelt soola-pipraga. Surista kõik kastme koostisained (välja arvatud õli) saumikseriga puruks. Asu vähehaaval õli lisama, samal ajal saumikseril edasi tööd teha lastes, kuni saad majoneesi meenutava kastme. Kuumuta ahi 200 kraadini. Rebi saiaviilud suupärasteks tükkideks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Sega saiatükid kergelt läbi 1 sl õliga ja küpseta 5-6 minutit või kuni sai on kenasti krõbe. Kuumuta pannil pisut õli ja prae kanafileed kaanega kaetult keskmisel kuumusel kummaltki poolt 4-5 minutit. Lase kanal paar minutit puhata, seejärel viiluta. Rebi salatipea suupärasteks tükkideks ja tükelda avokaado viljaliha ning sega kastmega. Jaga salatisegu taldrikutele või serveeri suuremast kausist ning tõsta peale kanatükid, krõbedad krutoonid ja viiluta köögiviljakoorijaga juurde Parmesan. Serveeri kohe.

* kui anšooviseid ei õnnestu hankida, saad peaaegu sama hea kastme, kui lisad Worchesteri kastet lihtsalt pisut rohkem.

 

4 inimest
Seotud tooted