Retseptid

Cacciatore kanaga ehk kana-pajaroog tomatite ja seentega

Koostisosad

Sul läheb vaja
4 Eestimaine broilerikints
1 sibul
1 sellerivars
100 g metsaseeni
3 küüslauguküünt
1 paprika
~ 500 g tomateid
1 dl kuiva punast veini
1 dl vett või kanapuljongit
1 sl kontsentreeritud tomatipastat
1 tl kuivatatud tüümiani
1 sl hakitud värsket peterselli
soola, pipart, veidi võid praadimiseks

Valmistamine

Kuivata kanakintsud majapidamispaberiga ja maitsesta kergelt soolaga. Kui kasutad hautamiseks malmpotti võid kuumutada kana ja köögiviljad otse selles, keraamilise nõu puhul kasuta tavalist panni ja tõsta kana ning köögiviljad potti enne ahju pistmist. Pruunista väheses rasvaines kuumal pannil u 10 minuti jooksul mõlemalt poolt ja tõsta kõrvale. Lisa pannile hakitud sibul, hakitud seller ja küüslauk ning kuumuta keskmisest madalamal tulel u 10 minutit. Lisa tomatipasta, tüümian, hakitud seened ja paprika. Lisa vein ja lase sellel paari minuti jooksul veidi aurustuda. Lisa tükeldatud tomatid ja sega. Lõpuks lisa vesi või puljong, maitsesta segu soola-pipraga, tõsta potti tagasi kana ja lase keema tõusta. Kata pott kaanega ning küpseta 180-kraadises ahjus 45-minutit. Eemalda kaas ja pruunista u 15 minutit veel. Puista peale hakitud petersell ja serveeri näiteks koos keedetud pastaga.

Retsept ja foto: Britt Paju

4 inimest
Seotud tooted