Retseptid

Broilerivardad

Koostisosad

Sul läheb vaja
8 Eestimaine broilerifilee
Marinaad
2 spl Santa Maria Tai magusat tšillikastet
2 spl Vedelat mett
4 tl Riivitud ingverit
4 Küüslauguküünt
1 Sidrun
Lisandiks
2 Laimi
Santa Maria kivisoola, veskis (Rock salt)
Santa Maria Cayenne pipart
Rohelist sibulat, hakituna

Valmistamine

Lõika kanafileed pikuti kolmeks ribaks. Pane liharibad sobiva suurusega kaanega karpi. Riivi pestud ja kuivatatud laimide või sidrunite koor peene riiviga ja pressi mahl välja. Lõika küüslauk noaga võimalikult peeneks ja sega kokku kõikide teiste marinaadiainetega. Kalla marinaad liharibade peale, sega hästi läbi ja lase mõned tunnid külmas seista. Keera karpi paar korda ümber, nii et alumine pool jääks üles. Pista maitsestunud ribad leotatud varraste otsa. Selleks pista varda ots läbi lihariba otsa ja keera siis liha spiraalselt ümber varda, kinnita ka teine ots. Kui mahub, pane samasse vardasse veel teinegi riba. Küpseta grillil 10-15 minutit. Riputa küpsenud varrastele soola ja pista igasse vardasse õhuke laimiviil. Vaagnal või taldrikutel puista varrastele jahvatatud Cayenne’i pipart ja õhukesi rohelise sibula rõngaid.