Sul läheb vaja | |
---|---|
1 pakk | Broileri-õuna-jõhvikapallid koorekastmes |
500 g | kartuleid |
300 g | kooritud ja puhastatud kõrvitsat |
1 | küüslauguküüs |
30 g | võid |
0,75 dl -1 dl | piima |
150 g | punast kapsast |
2 | suuremat lehtkapsa lehte |
4 sl | jõhvikaid |
soola ja pipart | |
veidi õli |
Salati valmistamiseks eemalda lehtkapsalt tugevad rootsud ja haki lehed peeneks. Lisa veidi soola ja masseeri lehepudi minutikese jooksul käte abil, kuni see pehmeneb. Haki kapsas võimalikult peeneks ja lisa lehtkapsale. Sega ja lase soola mõjul pehmeneda, kuni ülejäänud toitu valmistad. Soojenda ahi grill- ja pöördõhurežiimil 200 kraadini, eemalda kanapallipakendilt kile ja küpseta ahju keskmises osas, kuni pallid on pealt kenad ja jumekad (u 15-25 minutit). Tükelda kooritud kartul ja kõrvits ühesuurusteks, u 3 cm läbimõõduga kuubikuteks ja keeda koos koorimata küüslauguküünega soolaga maitsestatud vees u 10-15 minuti jooksul pehmeks. Kurna, koori küüslauk ja tambi köögiviljad pudrunuia abil ühtlaseks, samal ajal lisa ka piima ja võid. Maitsesta vajadusel soolaga. Purusta 1 sl jõhvikaid ja lisa kapsasalatile koos ülejäänutega ning lisa ka veidi õli. Jaga kartuli-kõrvitsatamp taldrikutesse, lisa kanapallid. Sega karbi põhja jäänud vedelik ühtlaseks ja lisa see samuti toidule. Tõsta taldrikusse salat ja serveeri.
Retsept ja foto: Britt Paju