Retseptid

Broilerimaksa-peekoniampsud

Koostisosad

Sul läheb vaja
250g Jahutatud broilerimaks
10 viilu Rakvere ameerikapärast toorsuitsupeekonit
10 päikesekuivatatud tomatit (õlis)
1 küüslauguküüs
1 sl hakitud rosmariini
musta pipart, meresoola

Valmistamine

Puhasta broilerimaks kelmetest. Haki küüslauk võimalikult peeneks või pressi läbi küüslaugupressi, haki ka tomatid ja sega broilerimaksaga läbi. Maitsesta kergelt soola-pipraga ja sega sekka ka rosmariin. Lase maksal u 30 minutit maitsestuda, seejärel jaga maksatükid peekoniviiludele ja keera rulli. Vaata, et igasse rulli saaks ka tomatitükke. Pruunista peekonisse mässitud maks keskmise kuumusega pannil igast küljest. Vajadusel kinnita peekon hambatikuga. Järelküpseta 180 kraadises ahjus küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil u 8 minutit. Lase peale küpsemist paar minutit maitsestuda ja serveeri soojalt.

Retsepti autor: Britt Paju

5 inimest
Seotud tooted