Sul läheb vaja | |
---|---|
2 | Eestimaine broilerikoib |
400 g | kõrvitsat |
100 g | seeni |
70 g | lehtkapsast |
Marinaad: | |
2 | küüslauguküünt |
2 cm jupp | ingverit |
1/4 tl | tšillihelbeid |
1 sl | misopastat (soovi korral) |
3 sl | sojakastet |
1 sl | mett |
1 sl | riisiäädikat |
1 sl | õli |
1 tl | soola |
veidi musta pipart | |
Serveerimiseks: | |
seesamiseemneid | |
keedetud (metsikut) riisi |
Aasiapäraste mõjutustega roog, kus võid kasutada nii metsaseeni, šampinjone või värskeid shitake-seeni. Misopasta annab maitsele sügavust juurde, kuid selle kasutamine pole hädavajalik.
Pressi küüslauguküüned läbi küüslaugupressi, riivi ingver ja sega mõlemad kokku ülejäänud marinaadi koostisosadega. Tee kanakoibade nahaga kaetud osale kerged sisselõiked, et marinaad paremini mõjule pääseks ja hõõru need maitseseguga korralikult kokku. Lase maitsestuda vähemalt pool tundi, aga võimalusel paari tunni jagu. Tõsta koivad koos marinaadiga ahjupannile ja küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit. Lisa kooritud, puhastatud ja paarisentimeetri paksusteks viiludeks lõigatud kõrvits ja terved või kergelt tükeldatud seened, sega need kergelt pannijääkidega ja küpseta veel 15 minutit. Eemalda lehtkapsalt jämedad rootsud ja rebi kapsas suupärasteks tükkideks. Vala kapsale kuum vesi ja lase minutike niimoodi seista, et see veidi pehmeneks. Kurna sõelal ja loputa kohe külma veega. Sega lehtkapsas pannil oleva hea-paremaga ja lase veel 10 minutit küpseda. Puista valmis toidule seesamiseemneid ja serveeri kas niisamuti või näiteks koos keedetud riisiga.
Retsept ja foto: Britt Paju