Sul läheb vaja | |
---|---|
2 | Eestimaine broileririnnafilee |
1 | baklažaan |
250 g | kirsstomateid |
1 | küüslauguküüs |
1 | väiksem sibul |
1 sl | kappareid |
0,5 tl | tšillipulbrit |
2 tl | oliiviõli |
0,5 tl | punet |
1 sl | palsamiäädikat |
peotäis | basiilikulehti |
soola, musta pipart |
Võta broilerifileed 1 h enne toidu valmistamisega alustamist toatemparetuurile, kuivata majapidamispaberiga ning maitsesta soolaga. Tükelda baklažaan ja sibul ning vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Maitsesta soola, pipra ja punega ning sega kõik läbi 1 tl oliiviõliga. Küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit või kuni köögiviljad on peaaegu küpsed. Vala keraamilisse ahjuvormi, mis köögiviljad ja kana tihedalt mahutaks, nii ülejäänud oliiviõli kui ahjuplaadilt baklažaanisegu. Lisa poolitatud tomatid, kapparid ja palsamiäädikas ning sega korralikult läbi. Suru köögiviljade keskele kanafileed ja küpseta ahjus veel 20 minutit. Võid kasutada küpsetamiseks ka sama ahjuplaati, millel küpsetasid baklažaane, kuid siis saad veidi vähem mahlasema ahjuroa. Tõsta vorm või pann ahjust ja lase 5 minutit kergelt fooliumiga kaetult seista. Seejärel jaga taldrikutele, tõsta kanale kastmeks veidi vormi põhjas olevat vedelikku ja puista peale basiilikulehti. Soovi korral paku kõrvale näiteks keedetud kinoad või täisterapastat.
Retsept ja foto: Britt Paju